Letní fotbalový kemp 2020

V termínu 26. – 29. 8. 2020 se uskutečnil ve Starém Městě u Uh. Hradiště ve sportovním areálu na Rybníčku za podpory FAČR, KFS Zlín a OFS UH letní fotbalový kemp mládeže. I přes složité ,,korono“ období byl fotbalový kemp žáčků, pojat nejen jako klasické fotbalové soustředění na konci prázdnin ale i poznání nových kamarádů.Tréninkové jednotky začínaly rozcvičovacím tréninkem a byly zaměřené na herní činnosti, jako je vedení míče, střelba, zpracování prvním dotykem, přihrávky, obcházení protihráče , nácvik kliček, nácvik výběru místa, řešení situací jeden na jednoho, součinnost v herních situacích dva na dva, nebo dva na tři, řešení finálních situací se zakončením. S velkým śpěchem se setkala i návštěva staroměstského koupaliště, které je hned vedle fotbalového areálu.

Na kvalitně připraveném trávníku se prostřídalo 35 dětí z toho 2 dívky (Zlínská Vanesa,Vaněčková Alžběta ) Děti se mohli těšit na profesionálně připravené tréninky pod vedením trenérů Mgr. Ondřeje Machaly (Grassroots trenér mládeže), Romana Abrháma, Pavla Doseděla a Tomáše Ficka. Velkým přínosem bylo cvičení vedené fyzioterapeutem.

Franěk Pavel, organizátor a manažer kempu byl maximálně spokojen s tréninkovou morálkou a kvalitou kempu. Vybraní hráči se mohou těšit na nominaci do Meziokresního turnaje talentované mládeže , který se uskuteční 16. 9. ve Vsetíně. Díky patří i oddílu Jiskry Staré Město za poskytnutí zázemí pro tento kemp.

Komise mládeže OFS UH děkuje všem zúčastněným.